فعالان اجتماعی در بلگراد از ایران حمایت کردند
به دعوت جنبش محافظهکار ناشی (Konzervativni pokret NAŠI و با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در صربستان، کنفرانس «حمایت از ایران» با حضور جمعی از صاحبنظران و فعالان اجتماعی حامی ایران در مرکز مطبوعاتی انجمن خبرنگاران صربستان برگزار شد.

در فراخوان اعلام شده بود این کنفرانس به عنوان واکنشی به حملات فزاینده و تجاوزهای وحشیانهای که علیه ایران در جریان است و با بیتوجهی کامل به حقوق بینالملل و اصول بنیادین صورت میگیرد، برگزار میشود.
در این کنفرانس، محمد مهدی آبادی، سرپرست سفارت جمهوری اسلامی ایران، امیر پورپزشک، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، ایوان ایوانوویچ، رئیس جنبش محافظهکار "ناشی"، راتکو کرسمانوویچ رئیس شبکه روشنفکران، هنرمندان و جنبشهای اجتماعی برای دفاع از بشریت - شعبه صربستان و نمایندگانی از حوزههای عمومی و دانشگاهی سخنرانی کردند.
سرپرست سفارت ایران در این کنفرانس اظهار داشت: طبق گزارش بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی، هیچ مدرکی دال بر اینکه ایران اقدام به ساخت سلاح هستهای کرده باشد، وجود ندارد. با این حال، ترامپ بر پایه ادعاهای بیاساس اسرائیل، در دام نتانیاهو افتاد و خود را درگیر یک جنگ غیرضروری کرد.آمریکا و اسرائیل با حمله به تأسیسات هستهای ایران، تمامی قوانین بینالمللی و اصول آژانس انرژی اتمی را زیر پا گذاشتند.ما بارها به آژانس هشدار داده بودیم که هرگونه حمله به تأسیسات هستهای، مغایر با قوانین بینالمللی و مفاد اساسنامه آن نهاد است. اما متأسفانه خود آژانس نیز این قوانین را نادیده گرفت و نهتنها اقدامی برای جلوگیری از حملات نکرد، بلکه در برخی موارد، حمایت تلویحی نیز نشان داد.
مهدی آبادی همچنین گفت: حمله اسرائیل اعتبار آژانس بینالمللی انرژی اتمی و نظم حقوقی جهانی را زیر سوال برد. شورای امنیت سازمان ملل نیز با سکوت و بیعملی خود، این پیام خطرناک را به جهان مخابره کرد که میتوان قوانین را نادیده گرفت و به کشورها تجاوز کرد، بیآنکه پیامدی در پی داشته باشد.
وی افزود: آمریکا و اسرائیل تصور میکردند با سوءاستفاده از نارضایتیهای داخلی، میتوانند با حمله نظامی، ناآرامی و آشوب در کشور ایجاد کنند. اما از ویژگیهای برجسته ملت ایران بیخبر بودند: هرچند ممکن است در میان خود اختلافنظر داشته باشند، ولی در برابر تهاجم بیگانه متحد و یکپارچه میشوند.
به گفته سرپرست سفارت ایران در صربستان، این حملات به فرمایش رهبر معظم انقلاب، برای ایران سه دستاورد مهم به همراه داشت: نخست، پیروزی در برابر آمریکا؛ دوم، پیروزی در برابر اسرائیل؛ و سوم، تقویت انسجام و اتحاد ملی در برابرتهدیدات خارجی.
ایوان ایوانوویچ رئیس جنبش محافظه کار ما نیز در سخنانی گفت: حمله به جمهوری اسلامی ایران تنها یک پیشامد نیست، بلکه حملهای است به هر ملتی برای تعیین سرنوشت خود.در تمام بحثها پیرامون حملات به ایران، اغلب این پرسش اساسی فراموش میشود: چرا ایران هدف است؟ چرا کشوری که به هیچکس حمله نکرده، دهههاست تحت تحریم، تهدید و بیثباتسازی مداوم قرار دارد؟
وی افزود: پاسخ، ژئوپلیتیکی است و بسیار روشن. فشار آمریکا بر ایران نه تصادفی است و نه خودجوش. این فشار بخشی از یک استراتژی بلندمدت برای حفظ سلطه آمریکا بر خاورمیانه و جلوگیری از قدرتگیری هر نیروی منطقهای خارج از کنترل آن است.
همچنین، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سخنانش گفت: ایران کشوری استکه به فرهنگ و تمدن و ادبیات شناخته می شود .این ملت هیچگاه مهاجم و جنگ طلب نبوده بلکه همواره منادی صلح و آرامش و همزیستی بوده است. اما ما ملتی بوده وهستیم که نسبت به محنت و رنج دیگران بی تفاوت نبودیم.
پورپزشک ادامه داد: در عصر حاضر و با رخداد انقلاب اسلامی ما به دو دلیل مورد هجوم غرب قرار گرفتیم یکی برای چیزی که داشتیم و دولت های سلطه گر غربی نداشتند یعنی وجدان بیدار و مسئولیت انسانی و اخلاقی برای حمایت از مظلومان در هر نقطه از جهان براساس آموزه های فرهنگی و دینی جهان و دیگری برای چیزی که ما نداشتیم اما غرب داشت و آن سلاح های کشتار جمعی هسته ای همراه با رذالت و خوی ددمنشانه.
وی با اشاره به ابعاد حقوقی تجاوز و حملات صورت گرفته و دوگانگی در سیاست های غربی گفت: آتش بس برقرار شد اما آیا آتش جنایات و تجاوزات رژیم صهیونیستی و آمریکا خاموش خواهد شد؟ فلسطین همچنان در آتش جنایات صهیونیست ها می سوزد. از سوی دیگر آتش خشم آزادیخواهان و عدالت طلبان از سیاست های توسعه طلبانه امپریالیستی – صهیونیستی نیز فروزان است.
رایزن فرهنگی ایران در صربستان افرود: ما دیدیم شورای امنیت سازمان ملل، کمیسیون حقوق بشر، آژانس بین المللی انرزی اتمی و دهها نهاد بین المللی مدعی صلح همدست همسو و همصدا با جنایتکاران و متجاوزان هستند. به همین دلیل است که معتقدیم این نظم و نظام پوسیده جهانی اعتبار قانونی و وجودی خود را از دست داده وباید نظم نوینی برپایه عدالت و انصاف شکل بگیرد که خواهد گرفت. جهانی عاری از جنایت، ظلم و بی عدالتی.
راتکو کرسمانوویچ رئیس شبکه روشنفکران، هنرمندان و جنبشهای اجتماعی برای دفاع از بشریت - شعبه صربستان نیز در سخنانش اظهار داشت: آنچه امروز در غرب آسیا و در حمله به ایران رخ میدهد، یک «جنگ منطقهای» نیست، بلکه جنگی است از سوی شرکتهای چندمیلیوندلاری تروریسم بینالمللی، تحت رهبری مجتمع نظامی-صنعتی و مالی ایالات متحده، علیه بقیه جهان. جنگی بین قارهای با انگیزههای اقتصادی و ژئوپولیتیکی، در چارچوب استراتژی گستردهتری برای حفظ سلطه امپریالیستی.
وی افزود: عاملان این امپریالیسم، از جمله رافائل گروسی (رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی)، در خدمت تبلیغات جنگطلبانه غرب قرار دارند. همانطور که در سال ۲۰۰۱ با دروغ کالین پاول درباره سلاحهای کشتار جمعی در عراق یا دروغ ویلیام واکر درباره کشتار غیرنظامیان در راچاک، زمینهسازی برای تجاوز انجام شد.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی